II. Hazai Drónfotópályázat FAQ

2019. július 29.

Kérdéseim vannak!

Hova kell feltöltenem a fotóimat?

Az Indafotóra, ami a Blog.hu fotótárhelye és fotós közösségi szájtja. Egészen pontosan ide.

Kell ide külön regisztráljak?

Ha valaha kommenteltél a Blog.hu-n vagy az Indexen, esetleg volt vagy van saját blogod, indafotós profilod, vagy Indamailed, akkor regisztrációd is van az Indapassban, ami egyszer kell, de bármikor jó. Próbálj meg belépni vagy kérj jelszóemlékeztetőt itt, esetleg itt, vagy itt. Persze rögtön regisztrálhatsz is, 3 perc alatt.

Regisztráltam, beléptem, hogyan tovább?

Töltsd fel a fotóidat! Ha nem megy a flash feltöltő felületen, használd a nemflashest.

Milyen méretben tölthetem fel a fotóimat?

Fájlméret szempontjából maximum 16 megabyte-os képeket fogadunk. A képek pixelben megadott mérete is maximálva van: a legnagyobb feltölthető oldalméret 10 000 pixel. Ha ennél nagyobb fotót szeretnél feltölteni, előtte méretezd át. A 2560 pixelnél nagyobb oldalhosszúságú képeket a rendszerünk automatikusan 2560 pixelesre kicsinyíti. Ennél nagyobb képeket csak akkor érdemes feltölteni, ha lusta vagy te kicsinyítgetni, a rendszerünk megcsinálja helyetted.

Hogyan pályázzak a feltöltött fotókkal?

Ha kész vagy a feltöltéssel, a pályázati oldalon tudod hozzáadni a képeidet a pályázathoz, ezzel egycsapásra pályázol is.

Mi történik a fotóim szerzői jogaival, ha pályázok?

A műveid a te tulajdonodban maradnak, a részvétellel azt fogadod el, hogy szervezőként a MyActionCam és a Blog.hu a feltöltött képeidet a pályázat ideje alatt, a pályázattal kapcsolatos kommunikációban térítésmentesen használják, például úgy, hogy internetes felületeiken megjelenítsék. 

Mi történik a fotóim szerzői jogaival általában az Indafotón?

Alapértelmezésben Creative Commons licensszel kerülnek fel a fotóid az Indafotóra. Ha ennél sokkal szigorúbb feltételek mellett engeded csak képeid esetleges újrafelhasználását, úgy választhatod a "© - minden jog fenntartva" beállítást is feltöltéskor. Személyes adataid biztonságát az Indafotó felhasználási feltételei, és az Inda-Labs adatkezelési irányelvei igyekeznek garantálni. A regisztrációkor ezeket te is elfogadod.

Hány darab fotót érdemes feltöltenem?

Legalább egyet, de legfeljebb hármat. 

Mindegy mikor készültek a fotók?

Nem. Csak 2018. augusztus 1. után készült fotókkal pályázhatsz, az erre vonatkozó információt a fotód EXIF-jének tartalmaznia kell.

Honnan tudjátok, hogy a 2-3 fotóm egy sorozat?

Feltöltéskor adj címet a sorozatnak, és leírást az egyes fotóknak. Nézd meg, hogyan jelennek meg az egyes pályázati fotókkal kapcsolatos információk.

Meggondolhatom magam menet közben?

A pályázat határidejéig, 2019. szeptember 8-án reggel kilencig bármikor. Ha más képeket töltenél fel, a korábbiakat kiveheted a pályázati gyűjteményből a jobb felső sarokban megjelenő Törlés a gyűjteményből ikonra kattintva. (természetesen ezt csak a saját, korábban feltöltött fotóiddal teheted meg, másokét nem tudod visszavonni, ahogy a te fotóidat sem vonhatja vissza másik pályázó). A pályázati határidő pillanatában a gyűjteményt, a törlés funkcióval együtt lezárjuk. Ettől a saját profiloldaladon magát a fotót bármikor törölheted, ez esetben a pályázatból is kiszállsz.

Kik és milyen fotókkal szoktak indulni a fotópályázataitokon?

Nézd meg magad! Az I. Hazai Drónfotópályázat díjnyertes fotóit, akár a közönségszavazásban induló képeket! 

Problémám van!

Szerintem volt már nálatok regisztrációm, de valahol elhagytam :(

Kérj jelszóemlékeztetőt, ha tudod az emailcímedet, amivel regisztráltál, segítünk, hogy be tudj lépni. 

Regisztrálnék, de azt mondjátok, az emailcím már foglalt :(

Ha biztos vagy benne, hogy a cím hozzád tartozik, valószínűleg te regisztráltál vele korábban. Kérj jelszóemlékeztetőt, segítünk, hogy be tudj lépni. 

Beléptem, de a feltöltéshez frissítenem kéne a flasht, amit nem szeretnék :(

Használd a nemflashes feltöltőt!

Fejjel lefelé töltöttem fel a fotóimat :(

Talpra tudod állítani őket a képrendezőben. Itt egyébként a fotód leírását is módosíthatod.

Nem látom a feltöltött fotómat a pályázók között :(

Ha a pályázati oldalon kattintottál a Pályázok a fotóimmal gombra, elviszünk a képeim hozzáadása oldalra. Itt választhatod ki, melyik korábban feltöltött fotóddal indulsz. Miután bepipáltad őket, ne felejts el a Hozzáadás gombra kattintani. Előfordulhat, hogy mi, a szervezők távolítjuk el a fotódat, ha megszegted a pályázati feltételek vagy az Indafotó felhasználási feltételeinek valamelyik, emberi vagy szerzői jogra vonatkozó pontját. Ilyen esetben értesítünk is az eltávolításról.

 

A fotóimon szerepelnek néhányan, de a készítéskor nem kérdeztem meg őket, pályázhatok-e a róluk készült fotóval :(

Ha nincs a fotókon szereplőktől hozzájárulásod, próbáld megszerezni. Nem miattunk, a saját nyugalmad kedvéért, mert mint általában, a te fotóiddal kapcsolatos vitás esetekben te mint szerző vállalod a felelősséget.

Nem tudom, hol vegyem fel veletek a kapcsolatot :(

A MyActionCam csapatának közvetlenül emailt is írhatsz. A Blog.hu-nak szintén:  itt vagy itt .

Ha nem találtál választ, írj kommentet, segítünk!

 

süti beállítások módosítása